Tuinontwerp
Hoe zit een tuinontwerp er precies uit?
 1. Eerst zal er een 2D tekening worden getekend, vervolgens wordt de 3D versie gemaakt. In de meeste gevallen worden er twee opties gemaakt waaruit wij er samen één uit kiezen.
 2. Om een goed beeld te krijgen van het ontwerp ontvang u 3D video’s met een dag- en nachtbeeld (inclusief verlichting).
 3. Daarna ontvangt u een werktekening met eventueel een verlichtingstekening. Vervolgens wordt de offerte opgemaakt voor materialen of de complete realisatie.
Wat kost het maken van een tuinontwerp

Prijzen zijn sterk afhankelijk van de grootte van de tuin. Daarnaast hebben de verschillende opties invloed op de prijs. Zoals het wel of niet intekenen van een overkapping. Elke tuin is weer heel anders, het gaat hierbij dus echt om maatwerk.

Om een prijsindicatie te krijgen voor uw tuin kan u gerust eens contact met ons opnemen! Telefonisch kunnen wij al snel een indicatie geven.

Hoe lang duurt het voordat ik het tuinontwerp ontvang?

Gemiddeld leveren we een tuinontwerp binnen 3 weken op.

Tuinaanleg
Hoe ziet tuinaanleg eruit?

Wanneer van toepassing wordt in eerst instantie de oude tuin verwijderd.

De aanleg ziet er vervolgens als volgt uit.

 1. Grondwerk
  Kabels en leidingen worden gelegd. De verlichting en het beregeningssysteem wordt, indien gekozen, meteen aangelegd;
   
 2. Verharding
  Het straatwerk of grindpad wordt aangelegd;
   
 3. Tuinelementen worden gerealiseerd
  Zoals een veranda, pergola, vijver, watertafel of overkapping;
   
 4. Beplanting
  De borders worden gevuld en bomen worden geplant;
   
 5. Nazorg
  Wij zorgen dat de tuin in perfecte staat en schoon wordt opgeleverd.
   
Wat zijn de kosten voor het aanleggen van de tuin?

De kosten voor tuinaanleg zijn heel divers. Omdat het gaat om maatwerk is er geen vaste prijs. Deze is namelijk sterk afhankelijk van de afmetingen van de tuin, van de gebruikte materialen, de kavelgrootte en andere specifieke wensen. Wij maken graag een offerte en 3D tekening voor u op. Zo kunnen wij de mogelijkheden exact koppelen aan een duidelijke offerte.

Hoe lang duurt het voordat mijn tuin klaar is

Dit is sterk afhankelijk van de grootte van de tuin, de gekozen materialen en andere opties. Ter illustratie voor een hoekwoning (met voortuin, achtertuin en oprit) duurt het aanleggen van de tuin gemiddeld 4 weken.

Tuinonderhoud
Hoe ziet tuinonderhoud er uit?

Tuinonderhoud is een periodieke service van ontzorging. De termijn is gebaseerd op uw wensen.

 • Wekelijks: de tuin schoonhouden, grasmaaien
 • Maandelijks: onkruid verwijderen, borders opschonen, bemesten
 • Jaarlijks: verticuteren, snoeien per seizoen
Is er ook een onderhoudscontract mogelijk?

Bij Van den Brink Hovenier is het mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten. Wij gaan graag met u om tafel om te kijken wat bij u past. Afhankelijk van de wensen spreken we een termijn en de inhoudelijke activiteiten af. U weet zo precies waar u aan toe bent qua kosten en wat u van ons kan verwachten.

Doen jullie ook tuinonderhoud voor bedrijven en VVE's

Ja. Van den Brink Hovenier levert een totaalpakket aan tuinonderhoud voor bedrijven, particulieren en VVE’s. Denk aan een complete beplanting, periodiek snoeiwerk, schoonhouden van de tuin, gladheidsbestrijding in de winter, bemesten, onkruid verwijderen en ophogen van verzakte bestrating. Kortom: wij zorgen ervoor dat de uitstraling van uw bedrijf op en top geregeld is. De eerste indruk van een pand of bedrijf is veel waard! Graag komen wij met u in contact om de mogelijkheden af te spreken.